Caféer i JapanHej igen! ( ' w ' )/
Det finns ju ett VÄLDIGT stort utbut av caféer i Japan, men dom är inte så som här i Sverige. Visst, det finns några vanliga men många utav dom har ett unikt tema.
Tänker nu skriva ner lite olika caféer \( ' w ' )/
(WALL OF TEXT RETURNS)


Maid Café
Detta är nog den allra vanligaste caféet som dom flesta har hört talas om.
Alla servitriser som jobbar där har på sig maid kläder. När man kommer in så hälsar dom glatt med "Welcome home my Master!" (om man är en kvinna så säger dom "Welcome home my Lady!")

Varje café har sina egna erbjudande, men det är vanligt att man "gör maten god" genom att säga saker som "Moe Moe Mune Kyun~" och gör en pose tillsammans med servitören. Visst kan det vara lite pinsamt, men vafan, alla gör ju det där med!

Man kan även spela brädspel tillsammans med en maid, det kostar ca 500 yen (ca 40kr). Eller så kan man ta ett kort tillsammans med en maid (kostar också ca 500 yen).

Dom serverar mat och olika sorters drycker. Såklart så har varje café olika erbjudanden, och på vissa ställen så kan dom också ha events. Där dom kanske gör en föreställning och sjunger, eller cosplayar från en anime serie.

Det mest populära maid caféet ligger i Akihabara (dom flesta caféer ligger där också) och heter @Home Café (bilden bredvid är därifrån)
@Home
är ett bra ställe att börja på, för dom kan också prata lite engelska (vilket många maid caféer inte kan).


Tsundere Café
När man kollar på bilden så ser det väl rätt ofarligt ut? DON'T BE FOOLED!!
Servitriserna här är inte alls snälla och gästvänliga som i ett Maid Café.
Temat är såhär: Servitrisen är din tykna lillasyster, och du som kommer är såklart storebrorn som hon alltid är elak mot.

Var beredd på en hälsning som "Vad fan vill du?", "Skynda dig och beställ!", "Glöm det, pallar inte".
Men, ordet Tsundere beskriver en person som är riktigt känslokall utåt, men på insidan är han/hon jättesnäll.
Så, när storebrorsan ska lämna caféet så byter servitören attityd - "Vart ska du...?", "När kommer du tillbaka?", "Förlåt om jag var så elak mot dig", "Snälla, stanna lite till".

Det kan vara en rätt så rolig grej att pröva i alla fall en gång. Jag vet inte hur vanligt det är med kvinnliga kunder, så det kanske är bäst att ta med en killkompis när man går.

Det enda namnet på ett café som jag hittade var Pash Café Nagomi (som bilden är ifrån), jag tror inte att dom har så många icke-japanska kunder, så det kanske blir några blickar när man kommer in. Men sånt får man vara beredd på i Japan.Butler Café
Såklart så måste det finnas caféer för oss kvinnor också, eller hur?
Precis som caféet kallas så är alla servitörer butlers. När man kommer in så hälsar dom "Welcome home my Lady", och visar dig till ett bord du kan sitta vid.

Man kan säga att det är som ett Maid cafe, men skillnaden är att alla servitörer håller sig på en lugn och formell nivå. Maids däremot är alltid glada och moe~
Den andra skillnaden är att man måste reservera, butler caféer är så populära att platserna är ofta upptagna. Så om man vill ha en säker plats så kan man oftast boka det genom deras hemsida (eller gå till caféet och göra det).

Oftast så finns det inte några stora måltider att beställa där, utan det är drycker och deserter som gäller.
Eftersom man är som en prinsessa när man är där, så brukar ens butler gå ner på knä när man har en konversation (såklart så varierar det från café till café), för att inte vi ska behöva kolla upp och sträcka nacken.

Ett populärt butler cafe är Café Royal Servant (bilden är därifrån också), butlerna där är rätt så kända eftersom dom har varit med i olika magasiner. Om man har tur så får man träffa på en butler som inte är där så ofta, och man vet aldrig när han kommer att vara där.
Dock så får man inte ta kort därinne, synd men det är säkert en kul erfarenhet att gå på det!
Om du inte vill ha en japansk butler så finns det även ett cafe som heter Butler Café, där är det bara icke-japaner som serverar, och dom pratar även bra engelska :3


Dansou Café
Ännu ett butler café för kvinnor. Men vad är det för skillnad mellan Butler och Dansou caféer?
Jo, alla dom som serverar är kvinnor som crossdressar!

Dessa caféer är också något som är populärt i Japan, fast man undrar säkert - "Varför går dom inte till ett café med RIKTIGA killar?!". Såklart så kan det finnas dom som tycker det är roligt med variationer. Men dom som har besökt har sagt att dom kan testa sina "flört-tekniker" på servitörerna, och dom känner sig mindre nervösa eftersom dom vet att servitörerna är kvinnor. Och många blir även bra vänner med dom som serverar, och därmed besöker caféerna oftare.

Mat och dryck är det vanliga som serveras, man kan även ta kort tillsammans med en utav dom. Om man vill så kan man sitta i baren (om det finns), och prata lite mer med en butler.

Caféet Queen Dolce har fått väldigt bra kritik, både från japaner och icke-japaner. Dom kan nämligen prata lite engelska, dock är det såklart bra om man kan vissa fraser på japanska.
Servitörerna är väldigt gästvänliga och trevliga att prata med.
Queen Dolce brukar hålla events då och då. Det vanliga är Mech anime events, då dom gör nya menyer som hör ihop med en Mech anime serie, som t.ex. Star Driver eller Gurren Lagann.

__________________________________________________________________________________________


Såklart så finns det huuuuuuuur många olika caféer som helst! Finns även ett café där killar crossdressar till tjejer. Om man inte orkar med något "tema café", så finns det ju alltid dom vanliga caféerna, där dom har ett stort utbud av manga som man kan läsa.

I alla fall, har jag inte varit själv på något sånt här café, ahaha (såklart). Men ska definitivt försöka att gå på ett om jag kommer iväg till Japan. Då ska jag skriva en bättre review baserad på min egna erfarenhet utav det.
( ^ w ^ )

(Moe = Ett ord för saker som är gulliga eller söta, men brukar oftast bara säga det till påhittade karaktärer)
(Tsundere = En person som är kall på utsidan, men är egentligen snäll & ödmjuk på insidan)
(Dansou = Ett café där kvinnan klär ut sig till en kille)
(Okaerinasaimase, Goshujin-sama/Ojou-sama = Welcome home, my Master/my Lady)

Over and Out! (Puuh, långt inlägg...)
Om det är något speciellt ni undrar över så fråga på ;3
Butler Cafe
Såklart så måste det finnas caféer för oss kvinnor också, eller hur?
Precis som caféet kallas så är alla servitörer butlers. När man kommer in så hälsar dom "Welcome home my Lady", och visar dig till ett bord du kan sitta vid.

Man kan säga att det är som ett Maid cafe, men skillnaden är att alla servitörer håller sig på en lugn och formell nivå. Maids däremot är alltid glad och moe~
Den andra skillnaden är att man måste reservera, butler caféer är så populära att platserna är ofta upptagna. Så om man vill ha en säker plats så kan man oftast boka det genom deras hemsida (eller gå till caféet och göra det).

Oftast så finns det inte några stora måltidet att beställa där, utan det är drycker och deserter som gäller.
Eftersom man är som en prinsessa när man är där, så brukar ens butler gå ner på knä när man har en konversation (såklart så varierar det från café till café), för att inte vi ska behöva kolla upp och sträcka nacken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0